July

Sinne meni heinäkuu.. Ja tuntuu, että olen vain odotellut. Olen odottanut kesää saapuvaksi, “uuden elämän” aloittamista Kokkolassa ja ihmeen tapahtumista kunnon kanssa. Mitä tulee kesän saapumiseen – ei tule tapahtumaan tänä vuonna. Ja uutta elämääkin pitää vielä malttaa odottaa neljästä viiteen viikkoa. Mutta se ihme, se melkeinpä tapahtui.

Kuten kaikki tässä vaiheessa tietävät, sain aloittaa myös tehojen tekemisen heinäkuun alussa. Aluksi kovempaa menemisen yrittäminen tuntui aika kauhealta. Luulen, että pääsin ainakin osittain siihen fiilikseen sisälle, miltä sohvaperunoista tuntuu, kun he yrittävät aloittaa liikkumista ylipäätään. Joka paikkaan koski ja mietin moneen otteeseen, miksi oikein kidutan itseäni, kun oli niin mukava vain lipsutella kevyeitä lenkkejä monta kuukautta.

* * * * * *

July’s gone.. and I’ve been mainly just waiting. Waiting for the summer to arrive, waiting for the “new life” in Kokkola and waiting for a miracle to happen with my fitness levels. When it comes to the summer arriving part – not gonna happen this year, it seems. And for the “new life” – still have to be patient for another four to five weeks. But well, the miracle, it kind of happened.

As you all know by now, I was allowed to start doing intensity in the beginning of July. At first, it felt pretty much just disgusting trying to go faster. I think the feeling was close to something couch potatoes feel when they first start exercising. Lungs were burning, muscles were aching and I found myself thinking, more than once, why on earth I was torturing myself like that when it had been so nice and convenient just going easy and slow for the past months. 

BEST SPORTS RELATED MOMENTS IN JULY

  • Ekat rullahiihtovedot kaatosateessa / First rollerski intervals in pouring rain
    • Ei aavistustakaan, mistä revin motivaation lähteä rullilla kaatosateeseen, mutta jotenkin tuli olo, että voisin kokeilla ekoja vetoja. Mihinkään en päässyt, mutta hymy oli korvissa kotiovelle palatessa.
    • No idea where the motivation for this one came from. Slow like a turtle, but oh so happy when I got back home.

IMG_1801

IMG_1865

IMG_2023

IMG_2071IMG_2095

IMG_2277

JULY TOTALS: 44h31min 

  • roller skiing 288km / 18h32min
  • running 106km / 12h41min
  • cycling 279km / 11h27min
  • strength training 1h50min

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: