Friday Morning Coffee Date #5

soylatte

Nice to see you again!

This week’s been a really good one. I’ve continued the progress with my recovery and “training”. Every day I feel a slight bit stronger and the few steps I’ve been jogging during my walks feel a little bit easier each time. I also went to try  cross country skiing on wednesday morning. It was very hard in this shape, but at the same time I felt so incredibly happy during the 30 minutes I spent in the ski tracks. I just love skiing and the hardest thing in this heart condition has probably been realising the fact that this winter I can’t enjoy it other than on tv.

And well, TV or MacBook Air -time it has been this past week.. I don’t have a real TV so I cast stuff from my laptop to a bigger screen when I can, but as I watch almost all the skiing (world cups for example) from NRK (Norwegian TV) it can’t be casted. It’s fun to note the progress in my Norwegian skills as I’ve come to the point now that I understand everything they speak on the TV (I’ve been able to read everything for the past few years already) but producing speech or written text in Norwegian is still a big no-no. Anyway, this is a good use for the few courses in norsk I took while studying at Åbo Akademi 🙂

Yesterday I also had my first fill in for my lash extension. Oh how I’ve loved these past three weeks with my new lashes! I’ve wanted to try them for so long and now the time finally felt right. They’re so easy and I love the fact that I look like human being rather than a ghost even when I wake up in the mornings. Or even when I feel sick and throw up for a whole evening (tried and tested!). And as I’ve always been kind of a tomboy, I love the fact that my lash artist has made my lashes look really natural and nothing like the spider legs you sometimes see. I also opted for the classic extensions instead of the volume ones just because I wanted them to look neat and nice, not really like extensions.

//

Moi taas!

Kulunut viikko on ollut erinomaisen hyvä, ainakin tähän asti. Toipuminen etenee ja “treenit” lisääntyvät vähitellen. Joka päivä huomaan edelleenkin pienen vahvistumisen olossa ja jokaisella lenkillä pienet hölkkäaskeleet tuntuvat edellistä lenkkiä kevyemmiltä. Keskiviikkona kävin myös kokeilemassa hiihtämistä ja oli muuten raskasta tässä kunnossa… Mutta samalla tunsin itseni niin uskomattoman iloiseksi koko sen puolituntisen ajan, minkä ladulla vietin. Rakastan hiihtämistä ja yksi vaikeimmista asioista tässä sydäntaudissa on ollut hyväksyä se tosiasia, että tänä talvena en käytännössä pääse nauttimaan hiihtämisestä kuin telkkarin välityksellä.

Ja no, telkkari tai oikeastaa MacBook Air -aikaa on tullut vietettyä myös kuluneella viikolla. En omista oikeaa telkkaria mutta chromecastin avulla lähetykset siirtyy näppärästi läppäriltä isommalle näytölle, paitsi silloin, kun katson esimerkiksi maailman cupin hiihtoja NRK:lta (norjan TV) eikä sitä pysty suoratoistamaan. Tai pystyisi jollain kommervenkillä, mutta ei maksane vaivaa, kun läppärin näytöltäkin asiat näkee ihan riittävän hyvin. Hauska on huomata myös norjan kielitaidon koheneminen, sillä nyt ollaan tilanteessa, että ymmärrän käytännössä kaiken telkkarissa puhutun hyvin, lukeahan olen osannut norjaksi jo pari vuotta. Puheen tai tekstin tuottaminen itse on kyllä vielä aika hankalaa.. No, hyvää käyttöä tämäkin kai niille ÅA:n muutamalle norjan kurssille, jotka aikanaan kävin 🙂

Eilen olin myös ekassa ripsihuollossa. Vitsi miten olen rakastunut näihin ripsiin näiden ensimmäisten komen viikon aikana! Niin monta vuotta suunnittelin ripsien laittamista ja nyt vihdoin hetki tuntui sopivalta. Kaikki on niiden kanssa niin helppoa ja on kiva herätä aamuisin enemmän ihmistä kuin haamua muistuttavana.. tai muistuttaa ihmistä myös silloin, kun voi huonosti ja oksentaa koko illan (testattu!). Kuitenkin, koska olen aina ollut erityisesti meikkaamisen suhteen varsinainen poikatyttö ja meikannut hyvin vähän, tykkään siitä, että ripsien laittajani ymmärsi heti, mitä haluan ja sain kivan luonnolliset ripset sen sijaan, että päässäni olisi pari riviä hämähäkin jalkoja. Laitoin klassiset ripset volyymiripsien sijaan myös juuri siksi, että halusin vain siistit ja kivat ripset, en varsinaisesti pidennyksiltä näyttäviä huomiota herättäviä ripsiä.

One thought on “Friday Morning Coffee Date #5

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: