Friday Morning Coffee Date #4

IMG_8470.JPG

At the moment, I actually sit in a cafe writing this. Having an actual coffee date. Or date and date, both sitting with computers and I actually should do some work for my work #2. Can’t tell you more about this work #2 yet, but when the time is right, you’ll all know ūüôā

// Istun t√§t√§ kirjoittaessa oikeastikin kahvilla, oikeilla kahvideiteill√§.. Tai no, molemmat istutaan l√§pp√§rien kanssa ja t√§m√§n kirjoittelun sijaan minunkin pit√§isi oikeasti tehd√§ t√∂it√§ ty√∂ #2 eteen. En voi viel√§ kertoa enemp√§√§ t√§st√§ salaper√§isest√§ ty√∂st√§ #2, mutta kaikki aikanaan ūüôā

MYOCARDITIS AND TESTING

This week I’ve been to the hospital for yet another round of tests. I did an ergo test on tuesday and on wednesday I had one more ultra sound done to my heart and discussed with the doctor about the situation. To cut a long story short, my heart has recovered well and it’s likely to recover completely from all the signs of this illness. It takes time and the most important thing to do now is to stay patient and take it easy for the following months. To be precise, I’ll get to start basic training in the beginning of April (3 months from getting out of hospital) and racing / intervals are allowed in the beginning of July (6 months). So bye all the racing plans for next summer, but hello to all the nice long rides and runs in the sun without having any need to perform.

// Tällä viikolla olen käynyt taas sairaalassa useaan otteeseen erilaisissa kokeissa. Tiistaina ajoin ergotestin ja keskiviikkona olin taas sydämen ultrassa ja lääkärin kanssa keskustelemassa tilanteesta. Lyhyesti tiivistettynä, sydänlihas on lähtenyt toipumaan hyvin ja tulee mitä todennäköisimmin toipumaan täysin ennalleen. Aikaa toipuminen vie ja tällä hetkellä tärkeintä on vain malttaa seuraavien kuukausien ajan. Saan alkaa lenkkeillä kunnolla huhtikuun alussa (3kk sairaalasta pääsystä) ja kisaaminen/tehotreenit ovat sallittuja heinäkuun alussa (6kk). Eli heippa kaikille ensi kesän kisasuunnitelmille ja kalenteri täyttyköön kaikista pitkistä ihanista nautiskelulenkeistä pyörällä ja juosten, joiden aikana ei ole tarvetta suorittaa mitään.

ergo

HAPPINESS

I’ve gotten a lot of feedback, face to face and written, on the fact that I’ve stayed so positive through all of this. The fact is, I haven’t even tried to stay especially happy. It has just happened naturally. A LOT of good things (not sports related) have happened and life in general is just really good and exciting at the moment. Life’s also been a little sleep deprived for the past few days as I’ve stayed up and done some mysterious work #2 related things until 1.30 am at nights and I’ve still woken up at 6.30 am in the mornings. I get quite intensely into things I’m interested in and forget the time passing and that’s exactly what’s been happening. And it feels perfect.

// Olen saanut paljon palautetta ja ihmettelyä siitä, miten positiivisena olen jaksanut pysyä sairastelun aikana. En itseasiassa ole erityisesti yrittänyt olla positiivinen tai löytää hyviä puolia tapahtuneesta, vaan onnellisuus on vain kummunnut jostain sisältä itsestään. Paljon hyviä asioita on tapahtunut ja elämä on aika hienoa ja jännittävää tällä hetkellä, jos katsellaan urheilun ulkopuolisia asioita. Elämä on ollut myös aika pienellä unella porskuttamista viime päivinä, sillä olen valvonut öisin puoli kahteen tehden salaperäiseen työ #2 liittyviä asioita ja herännyt kuitenkin aamuisin viimeistään puoli seitsemältä. Kun olen kiinnostunut jostain, heittäydyn siihen sisään aika intensiivisesti niin, että unohdan ajankulun täysin ja niin on nyt käynyt, pitkästä aikaa. Ja se, jos mikä, tuntuu täydelliseltä.

But how are you friends? Everything OK?

xoxo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: