Mini Staycation

Best part of this unusual life as a myocarditis patient is living like a normal person, enjoying little things in life and doing things I wouldn’t normally do – because I’ve been so obsessed with sports and daily training.. At the moment I feel quite happy. It’s been surprisingly easy to be lazy and not feel quilty about it. I’m comfortable with the situation and as much as I love going on long rides with the bike or feeling exhausted after a hard run, it’s been a real eye-opener to live like this for the first time ever. And by like this I mean mondays like this when I drink red wine, write blog posts and watch some xc skiing on tv that I missed during the weekend… 🙂

But well, this enjoying life kinda life meant a mini staycation in Helsinki over the weekend. We went there after work on saturday and I came back home and back to work in Tampere already by noon on sunday. As the person I spent the mini vacay with was leaving to Europe early on sunday morning we stayed the night at the newly opened Clarion Hotel Helsinki Airport which is located a three minute train trip away from the airport. It was my second stay at the hotel and I highly recommend it for anyone travelling to or from Helsinki with inhumane schedule. Good service, nice rooms and a very good value for money compared to other hotels close to Helsinki Airport. Oh, and a pretty nice kimchi burgers at the Kitchen & Table restaurant downstairs!

//

Yksi parhaista asioista sydänpotilaan elämässä on elää kuin normaalit ihmiset ja nauttia niistä pienistä asioista, joista yleensä olen jättäytynyt paitsi ollessani niin kovin pakkomielteinen urheilemisesta ja joka päiväisestä “pakkotreenaamisesta”.. Tällä hetkellä tunnen itseni sairaudesta huolimatta varsin tyytyväiseksi. Edelleen on ollut yllättävän helppoa olla laiska ja olla tuntematta siitä huonoa omaatuntoa. Olen hyväksynyt tilanteen ja myös sopeutunut siihen varsin hyvin ja vaikka rakastankin lenkillä käymistä ja sen jälkeistä tunnetta, on ollut varsin avartavaa elää tällaista erilaista elämää ensimmäistä kertaa koskaan. Ja erilaisella tarkoitan tässä kohtaa esimerkiksi tällaisia maanantai-iltoja, jolloin istun töiden jälkeen sohvalla, juon punaviiniä, kirjoittelen blogipostausta ja katselen viikonloppuna katsomatta jäänyttä hiihtoa telkkarista… 🙂

Menneenä viikonloppuna erilainen elämä tarkoitti pikkuista “lomaa” Helsingissä. Lähdettiin reissuun lauantaina työpäivän jälkeen ja palasin kotiin ja töihin jo sunnuntaina puolilta päivin. Reissukaverini suuntasi Eurooppaan kukonlaulun aikaan sunnuntaiaamuna, joten olimme yötä uudessa lentokentän Clarionissa, joka sijaitsee vain parin minuutin junamatkan päässä kentältä. Olin toista kertaa tässä marraskuussa avatussa hotellissa ja kahden kerran kokemuksella suosittelen sitä lämpimästi kaikille Helsingistä lähteville tai sinne saapuville epäinhimillisellä lentoaikataululla matkustaville. Palvelu on hyvää, huoneet ovat varsin mukavat ja hinta kohtaa laadun aika eri tavalla kuin muissa Helsinki-Vantaan alueen hotelleissa. Niin, ja alakerran Kitchen & Tablessa on varsin hyviä kimchi burgereita!

img_8076
Brgrs n’ wine! Not so clean, vegetarian or glutenfree eating for once.
img_8061
Pretty cozy lobby bar.
kitchentable2
More of the lobby bar.
hotelbrekky
Nice and quiet brekkie moment as well.
hotelselfie
Happy staycation -traveller ready to head back home.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: