Weekly Meals 1 / 2017

So, the theme of this week has been back to reality and back to eating lunch (and some days also dinner) at work. This is how my week looked like in foods:

// Tällä viikolla koitti paluu arkeen ja paluu lounaiden ja iltavuoropäivinä toisenkin lämpimän/isomman ruuan syömiseen töissä. Tältä viikkoni näytti ruokien muodossa: 

foodshopping

Smart food shopping and prep – tools for having nice meals all week long. Having time, this week I experimented for the first time ever with preparing my own home made guacamole, salsa, cashew paste, hummus… good and fast add-ons to some otherwise boring meals.

// Fiksut ruokaostokset ja hyvä valmistelu – niillä pärjää aika pitkälle, jos haluaa syödä hyvin kiireisenkin arjen keskellä. Tällä viikolla rohkenin myös ensimmäistä kertaa ikinä valmistamaan jääkaappiin pikkuisten purkkien täytteeksi mm. guacamolea, salsaa, hummusta ja cashew -tahnaa.. Helppoja ja nopeita lisiä joihinkin muuten tylsiin ruokiin.

Brekky4.jpg

Smoothies, yoghurt with berries and nuts, porridge, sunny side up eggs… Along with some TDS action.

// Smoothieita, jogurttia, marjoja ja pähkinöitä, puuroa, kananmunia… Tour de Ski:n jälkijunassa katselun lomassa töiden sallimalla aikataululla.

 

img_7654

Some salmon, bean pasta, lots of veggies. I feel best when having a plant-based and gluten & dairy free diet – or at least on a diet including less meat, dairy products and gluten. How ever, I do love for example salmon and eggs and I don’t want to cut them out from my plate. I’m definitely not on any specific, strict diet and at the moment as I can’t exercise due to the heart condition I think my favorite hobby is eating (a lot!) 🙂

// Lohta, papupastaa, paljon kasviksia. Voin parhaiten syömällä mahdollisimman kasvispohjaista ja gluteenitonta sekä maidotonta ruokaa. Kuitenkin esimerkiksi lohta ja kananmunia löytyy säännöllisesti lautaselta, koska pidän niistä niin paljon, enkä halua poistaa rajoittaa syömistäni niiden osalta. En siis noudata mitään tiettyä ruokavaliota ja tällä hetkellä, kun ei kerran voi urheilla, niin syömisestä on tainnut tulla uusi lempiharrastukseni 🙂

Oh, and some nice treats too: “Chocolate” mousse made of basically just avocado, bananas and dates as well as rice cream with berries and fruits – several times.

// Ja herkkuja tietysti myös, kun “suklaa”moussea avokadosta, banaanista ja taateleista tehtynä, sekä riisijäätelöä marjoilla ja hedelmillä moneen eri otteeseen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: