Vuosi 2016

Tammikuu

 • Treeniä 45h ja 727km. Paljon hallivuoroilla ajoa, pakkasen takia myös sisällä juoksemista. Ajatuksena oli vielä, että jalka (kantapää) toipuu kesän ironmanille ja treeni oli siihen tähtäävää. Kuukauden ehdottomana kohokohtana lomaviikko ja tyttöjen reissu Sveitsiin ja La Diagonelaan kaimatyttö Terhin kanssa. Aurinko helli, vuorimaisemat sai hymyilemään aamusta iltaan ja muutenkin oli hieno reissu hiihdellessä ja niitä oikeita hiihtäjiä ihmetellessä.
img_0961
Aamuseiskan hallivuorot pelastivat kuun alun pakkasilla ja lumenpuutteessa.
img_1713
Hotellin aamupalapöytä Zuozin alppikylän tyyliin.
img_1807
Näissä maisemissa hiihto oli aika hienoa, ehkä melkein parasta ikinä.
img_2092
Numerolapun kanssa ympäri Engadinin laaksoa.

Helmikuu

 • Treeniä 44h ja 529km. Hiihtokärpänen puraisi taas kunnolla tammikuun lopun alppilomalla ja helmikuu oli varsin hiihtopainotteinen, varsinkin sen jälkeen, kun kuun puolivälissä iskin nimeni Birkenin listaan ja edessä odotti maaliskuun . puolivälissä tunturien ylitys Renasta Lillehammeriin.

Maaliskuu

 • Treeniä 42h ja 476km. Pyörähommat unohtui täysin, juoksukin melkein. Hiihtohommat kiinnosti ja maaliskuun kelitkin helli jopa Lempäälän leveysasteilla hiihtelijää. Auringossa ei jaksanut kokea edes huonoa omaatuntoa ironmantreenin jäämisestä paitsioon. Kuukauden kohokohtana yllättäen taas lomaviikko ja oma yhden naisen matka Birkeniin. Fredagsbirkenin aamulle Renaan toki oli sovittu treffit Oslossa asuvan Heinin kanssa, josta on tuon reissun jälkeen tässä kuluneessa 9 kuukaudessa tullut yksi parhaista ystävistäni. Birken oli hieno, jopa hienompi kuin Sveitsin hiihtelyt. Lillehammer oli ihana ja Hamar ihan kuolemanloukku.
img_2724
Lillehammer.
img_2791
Fredagsbirkenin maalisuoralla.
img_2793
Tunturissa.

Huhtikuu

 • Treeniä 51h ja 992km. Hyppäsin kuukauden ajotauon jälkeen suksilta suoraan Norskin siiville ja kohti Mallorcaa ajamaan pyörällä kuun alussa. Ei ollut hyvä idea. Enkä myöskään oikein tykännyt Mallorcasta (ainakaan Palman seudusta) paikkana, mutta onpahan sekin nyt nähty, niin ei tarvitse uudestaan mennä. Tuli ajettua ja annettua jaloille kunnon shokkihoitokäynnistys pyöräilykauteen. Malliksen lämpö tosin tekin hyvää edelleen kipuilleelle kantapäälle ja pystyin ilokseni juoksemaan hyviä lenkkejä koko viikon. Ironmanprojektin kannalta alkoikin näyttää taas paremmalta. Malliksesta lisää tässä, tässä ja tässä.
img_2937
Can Pastillan ranta tuli tutuksi ja tätä tuli tallustettua ympäriinsä päivät pitkät, kun ajamattomilla jaloilla ei voinut ajaa sankarilenkkejä eikä poikia jaksanut katsella kämpässä joka sekunti, vaikka kivoja ovatkin.
img_3032
Curalla myrskypäivänä vuokra-Cervelolla.

Toukokuu

 • Treeniä 61h ja 1279km. Toukokuu helli auringolla ja lämmöllä. Kesäkuussa odottanut Styrkeprovenin sataysikymppinen pelotti. Ja ironmanprojekti päättyi jalan kipuillessa edelleen hulluntavalla. Erehdyin samalla antamaan myös pikkusormeni maastopyörähommille ja kuinkas sitten kävikään… Hauskin ja samalla ehkä kamalin sekä noloin päivä kuukaudesta sijoittui sen loppupuolelle, kun tulin lähteneeksi Hennan ja Pasin mukana kokeilemaan pyöräsuunnistusta. En osannut mitään, mutta selvisin pois metsästä ja löysin pitkään ja hartaasti hakemalla jopa kaikki rastit.
img_3664
Kevään eka maastolenkki. Kuva ei kerro, mutta silloin tälläkin polulla piti vielä jalkautua – monta kertaa. Enää ei tarvitse 🙂
img_3711
Toukokuun helteet helli Styrkeproveniin valmistautujaa. Maantiellä ajaminen ei ollut vuosiin ollut niin siistiä kuin toukokuussa.

Kesäkuu

 • Treeniä 59h ja 1365km. Pyöräilyn juhlaa: Styrkeproven (Lillehammer – Oslo -versio), juhannuslenkit Porissa, tunnit metsässä maastopyöräoppilaana… Kelit ei enää hellineet niinkuin toukokuussa, paitsi Norja näytti taas parhaat puolensa eli tarjosi aurinkoa 🙂 Kuukauden kohokohtana siis ehdottomasti reissu Heinin luo Osloon. Käytiin ajamassa pyörillä Lillehammerista Osloon, pyörittiin pari maisemalenkkiä pyörällä Oslon hoodeilla, juostiin Sognsvannilta Holmenkollenin maailmancup-latujakin pitkin ylös Frognerseterille… Huippua ja parasta.
img_4566
Iltalenkillä Hvervenbuktassa
img_4657
Styrkeproven done!
img_4703
Sunnuntailenkki.
img_4716
Grefsenkollenilla.

Heinäkuu

 • Treeniä 50h ja 1142km. Paluu maantiekisoihin vuosien tauon jälkeen SM-maantiellä ja maastopyöräintoilu alkoi lähteä pikkuhiljaa vahvasti lapasesta ekan ja myöhemmin tokan maastokisakosketuksen myötä. Lähtökohtaisesti kaikki tutut ja kaverit oli kesälomalla, itsehän paahdoin vaan töitä koko kesän, että voisin lomailla syksyllä ja talvella – kuten edellisenäkin vuonna.
img_4957
Comebackia edeltävänä iltana piti napata ihan kuvat uuden seuran uusissa kamoissa.
img_4965
SM-maantien jälkeen. Comeback suoritettu kannella auringosta nautiskellen 🙂
img_5128
Ekassa maastokisassa Valkeakoskella. Kuva: Mikko Rantanen
img_5319
Hennan kanssa Mustavuoressa.
img_5437
Tokassa maastokisassa Lahdessa. Kuva: Antti Sihlman.

Elokuu

 • Treeniä 41h ja 810km. Maastovillitys jatkuu tai oikeastaan pahenee entisestään. Jämi84:n puolikkaalla kisaamassa ja pari kertaa kunnolla lenkillä katollaan, niin että ensin menee rikki ranne ja seuraavaksi polvi. Ja loppukuun kisat olikin sitten korvattu kepeillä kävellen ja uima-altaan kaakelit tuli tutuiksi. Ei ehkä parasta aikaa kesässä, mutta minkäs teet.

Syyskuu

 • Treeniä 57h ja 977km. Paluu pyörälle ja paluu heti metsään ettei tule kammoa. Pyöräkuumeen taltutusta myymällä Trekkiläinen ja ostamalla pikkuinen Epic, jonka kanssa ajaminen oli varsinaista rakkautta ensisilmäyksellä. Epicin kanssa seikkailtiin ympäri Pirkanmaata ja koettiin syyskuussa myös Roineenkierto #1. Maantiehommat maistuu todella puulta aurinkoisesta syyskuusta huolimatta.
img_5847
Epicciläinen ensilenkillään matkalla töihin.
img_6044
Roineen kierto #1 ja Korkiksella Hennan kanssa.
img_6147
Uskaltauduin syyskuussa jopa jo Kaupin metsiin.
img_6180
Kuva ei vaatine montaa sanaa, mutta yritettiin poseerata nätisti Jarkon kanssa mainoskuvaa varten.

Lokakuu

 • Treeniä 52h ja 784km. Kuun alussa kauden vika kisa Lamminpäässä ja siitä alkoi offseason, joka lähti vähän käsistä. Varsinkin alkukuusta, kun aurinko vaan paistoi niiiiin kivasti ja epicci huuteli jatkuvasti pitkille lenkeille metsään. Juoksukin alkoi yhtäkkiä sujua ja reilun 15km lenkit sujuivat ilman mitään kipua jalassa! Loppukuusta suoritettu myös Roineen kierto #2 sekä offseason päätetty pitkällä viikonlopulla Amsterdamissa parhaassa seurassa eli Heinin kanssa.
img_6284
Offseasonin nautiskelua auringossa.
img_6544
Roineen kierto #2 pyöräsuunnistajien mukana.
img_6634
Offarin hautajaiset Damissa.
img_6739
Ouderkerkerplas oli ihan kohtuullisen hieno paikka aamulenkkeilylle.
img_6745
Kunnon turistihan vuokraa Damissa toki pyörän.

Marraskuu

 • Treeniä 50h ja 672km. Intoa täynnä uuteen treenikauteen. Kuun eka viikko kesälomalla ja SFI:n viikonloppuleirillä Kuortaneella. Treineröintiä ja talvipyöräilyyn totuttelua. Suurten suunnitelmien laatimista ensi kesälle.. Kuun puolivälissä sain ison kunnian päästä pikkuisen Inez -tytön kummitädiksi. Elokuussa kaaduttu ranne alkoi oireilla varsin pahasti uudestaan ja sitä kuvattiin ja tutkittiin moneen kertaan. Kuun lopussa tuli käsikirurgilta helpottava päätös, ettei kättä tarvitse leikata ja seuraavaksi nousikin sitten kuun toiseksi viimeisenä päivänä korkea kuume…
img_6907
Marraskuussa oli hetken talvi.
img_6938
Kummihommia.

Joulukuu

 • Ei treeniä, vain vähän kävelyä, joogaa ja pilatesta kuun viimeisellä viikolla. Marraskuun 29. päivä nousi kuume, joka vei seuraavalla viikolla lopulta sairaalaan melkein kahdeksi viikoksi. Sairaalasta kotiuduin sydänlihastulehduksen ja ainakin tammikuun urheilukiellon kanssa. Aikaa kasvaa ihmisenä ja aikaa tehdä kaikkea muuta kuin urheilla. Isoja asioita, mutta that’s life.
img_7350
Sairaalaselfie.
img_7492
Onneksi urheilukiellosta huolimatta voi käydä sentään kävelyllä.
img_7500
Sairasloma ja urheilukielto = erinomaista aikaa olla keittiössä!

One thought on “Vuosi 2016

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: