Nautiskelua

Off seasonia on nyt kestänyt reilut pari viikkoa. En ole ehkä mennyt sen “pidä taukoa omasta lajistasi” – suosituksen mukaan, eikä tässä varsinaisesti ole tullut levättyäkään. Pikemminkin kai päinvastoin, kun katselee viimeisten vuosien treenimääriä. 2014 treenasin vuodessa alle 400 tuntia edellisen vuoden totaalisen yli vetämisen jälkiä korjaillen, viime vuonna 530 tuntia ja tänä vuonna ollaan ehkä n.580 tunnin tahdissa. Ja nyt siis olen “mukalevännyt” näin offarilla näppäränä tyttönä vajaan 15h ja 13h viikot 🙂

img_6320
Offarin iloja: jalat tuntuu vihdoin kestävän myös pidempä juoksusettejä!
img_6350
Kun ajaa riittävästi, saattaa joutua rengastöihin. Usein. Yksin. Ja mahdollisimman syvällä puskassa.

Jokaisen vapaapäivän kuvio on ollut aika selkeä: herää vähän normaalia myöhemmin, juo vähintään kolme mukia kahvia, lähde ajamaan kun aurinko on jo ylhäällä (tai ainakin mittarin lukema vähän noussut yöllisestä), aja niin pitkään kuin huvittaa, makoile loppupäivä tekemättä mitään ja syö jotain kivaa. Työpäivisin on sitten tullut tehtyä sen mukaan, mitä on ehtinyt ja jaksanut. Välillä on jaksanut paljon, välillä vähemmän. Ja jos aamulla peilistä on katselleet vastaan väsyneet silmät, en ole tehnyt mitään.

Kaikki tekeminen on kuitenkin viimeiset viikot ollut kevyttä peekoonautiskelua ja mittari on ollut mukana lähinnä siksi, että saa talteen kaikki hauskat uudet reitit, joita on tullut etsiskeltyä ja välillä jopa löydettyä kaikessa rauhassa seikkaillen. Työmatkan varrelta lähinnä Hervannan molemmin puolin on löytynyt kaikkea hauskaa ja myös vähemmän hauskaa ajettavaa. Ja vielä niin hurjan paljon on näkemättä ja testaamatta. Pikkuhiljaa voin kuitenkin jo todeta, että kun ei enää tarvitse keskittyä ihan jokaisesta kivestä tai juuresta hengissä selviämiseen, voi alkaa keskittyä uusien polkujen ja reittien etsiskelyyn.

Ajaessa olen myös tehnyt yhden naisen ihmiskoetta ja kaikki näiden viikkojen aikana ajetut lenkit, myös pidemmät (3h30-5h) olen mennyt täysin ilman lisäenergiaa. Pulloissa on ollut mukana vettä elektrolyyttitableteilla tai ilman ja taskuissa on ollut mukana hätävaraeväitä, joihin ei ole toistaiseksi tarvinnut koskea. Parilla ekalla lenkillä tuli vähän heikko hetki kahden tunnin nurkilla, mutta vartin kärvistelyn jälkeen jostain löytyikin energiaa ja matka jatkui ilman ongelmia. Tänään ajoin tälle kaksipuoliviikkoiselle ajanjaksolle viidennen pitkän lenkin eikä nälkä tai heikko olo iskenyt enää missään vaiheessa. Viime vuodet pitkien lenkkien puutteessa uinunut rasva-aineenvaihdunta ilmeisesti on alkanut heräillä, kun alkukesän kaksin käsin lenkillä syömisestä on jo päästy tähän tilanteeseen.

img_6492
Talvi tulee!
photo_2016-10-20_21-30-58
Ja kesä jatkuu.

Viikko vielä olisi edessä tätä nautiskeluhaahuilua, sitten koittaisi paluu ruotuun. Ja paluulla ruotuun tarkoitan tällä kertaa ihan oikeaa paluuta ruotuun, ohjelmoituun sellaiseen, ekaa kertaa sitten kesän 2013 ja henkisen & fyysisen loppuunpalamisen. Ohjelmoitu ei tässä tapauksessa tarkoita valmennettua, vaan enemmänkin sitä, että yritän tehdä systemaattisesti tiettyjä kehittäviä asioita ja poistua säännöllisesti tältä niin houkuttelevalta mukavuusalueelta.

Mutta nautiskellaan nyt vielä reilu viikko. Sunnuntaina pääsee ilmeisesti kiertämään taas Roinetta ja nautiskelemaan moneksi tunniksi siitä, ettei aina tarvitse ajaa yksin. Jipii! Ja viikon päästä alkaa myös vihdoin kesäloma 2016, osa 1 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: